Rabu, 27 Oktober 2010

:: SELAMAT MALAM::


bismillahirrahmanirrahim..

hukhuk..tiba2 nak citer pasal bab tido plak..yela..musim exam ni..tido main belasah je..kat surau pon jd..
doa nak tido doa bangun tido pon ntah ke mna...

ha,ni de satu qit'ah, ak terbaca kat buku..bunyinye cmni....hmmm...

Orang2 kita biasa berpesan, sebelum tidur kebut dahulu tilam dengan sarung atau selimut. Pesanan ini sebenarnya bersumber daripada Rasulullah s.a.w. Lebih seribu empat ratus tahun yang lalu, baginda berpesan: "Apabila salah seorang di antara kalian akan tidur, maka kebutlah tempat tidurnya dengan hujung kain sarungnya kerana sesungguhnya dia tidak tahu apa yang akan menimpanya." (shahih al-Bukhari)

Ketahuilah bahawa manusia terbahagi kepada tiga kategori pada waktu malam. Kategori pertama ialah mereka yang mendapat pahala, iaitu mereka yang menjadikan tidurnya sebagai suatu ibadah. Kedua ialah mereka yang mendapat dosa iaitu mereka mereka yang melakukan maksiat pada malam hari atau melakukan aktiviti sia-sia hingga lewat dan terluput waktu sembahyang subuh. kategori ketiga pula ialah mereka yang tidak mendapat pahala atau dosa, iaitu mereka yang mnejadikan tidur sekadar aktiviti kebiasaan. Tambahan lagi, kalau tak baca doa sebelum dan selepas tidur.


huhu..tp xde la smpai tido kat atas timbunan buku2..mcm kat atas ni..haha..

Selasa, 19 Oktober 2010

:: NIKAH??ERMM..::


hmm..tetibe je nak post pasal ni~tgOk je la pic kat atas ni ha~adeh~~
tinggal bln dpn je my brader dah nak bertukar status~
tak sempat nak "pau" dia abes2an~~

Heningnya…
Sunyi suasana…
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah, tangis ibunda

Adalah aku, wali puteriku
Serah kini amanahku ini pada mu
Nafkahilah dia, curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Dulu esakkannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna, dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu

Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu



lebih2 lagi bila dengar lagu SAAT LAFAZ SAKINAH by far east~~
adesss~~makin sentap rasanya~~
hope my brader will be a good husband for his future wife~~
dan mampu membimbing isterinya menjadi bidadari syurga kelak~~
Insyaallah....


ni plak picture TEPAK SIREH~~
hihi...geli hati bila terkenangkan peristiwa my 1st brader dlu nk nikah~~
my sis bleh plak terjatuhkan tepak sireh ni~~
mau tergolek2 kt ats tanah~~adeh~~malu dennnn~~haha...


klau perasan la gambar kat atas tu gambar cincin~~
agk simple tp canteekkk juga bila di pandang~~
klau sebelum ni sy terlepas nak lihat my 1st brader sarungkan cincin pada akk,aiyaaa...kali ni,bln dpn...sy akan pastikan sy akan melihatnya~~kehkehkeh...




hupp!!dh nak habis dah~~
hope time walimah al-'urus nanti berjalan dengan lancar dan sempurna~~
tak sabar nak tunggu saat tu nanti~~
lalala~~
wasalam....

Sabtu, 16 Oktober 2010

:: EXAM NAK DEKAT DAH NI!! ::


~SELAMAT BERJUANG~
Malam Siang Berlalu
Gerhana Kesayuan
Tiada Berkesudahan
Detik Masa Berlalu
Tiada Berhenti Oh Syahdunya

Sejenak Kuterkenang
Hakikat Perjuangan
Penuh Onak Dan Cabaran
Bersama Teman-Teman
Harungi Kehidupan Oh Indahnya

Berat Rasanya Di Dalam Jiwa
Untuk Melangkah Meninggalkan Semua
Kasih Dan Cinta Yang Terbina
Ia Akan Selamanya

Selamat Berjuang Sahabatku
Semoga Allah Berkatimu
Kenangan Indah Bersamamu
Takkan Ku Biar Ia Berlalu
Berjuanglah Hingga Ke Akhirnya
Dan Ingatlah Semua Ikrar Kita

Hati Ini Sayu Mengenangkan
Sengsara Di Dalam Perjuangan
Jiwa Ku Merana Dan Meronta Mengharapkan
Kedamaian Dan Jua Ketenangan

Tetapi Ku Akur Pada Hakikat
Suka Dan Duka Dalam Perjuangan
Perlu Ketabahan Dan Kekuatan

Isnin, 4 Oktober 2010

.:: adek bradek tersayang----->>OKUFianz UKM ::.

Sebiru hari ini, birunya bagai langit terang benderang
Sebiru hati kita, bersama di sini

Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah



Bukankah hati kita telah lama menyatu
Dalam tali kisah persahabatan ilahi
Pegang erat tangan kita terakhir kalinya
Hapus air mata meski kita kan terpisah
Selamat jalan teman
Tetaplah berjuang
Semoga kita bertemu kembali
Kenang masa indah kita
Sebiru hari ini


Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah



Seindah hari ini, indahnya bak permadani taman surga
Seindah hati kita, walau kita kan terpisah
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular