Selasa, 19 Oktober 2010

:: NIKAH??ERMM..::


hmm..tetibe je nak post pasal ni~tgOk je la pic kat atas ni ha~adeh~~
tinggal bln dpn je my brader dah nak bertukar status~
tak sempat nak "pau" dia abes2an~~

Heningnya…
Sunyi suasana…
Lafaz sakinah bermula

Apa rasa
Diterjemah hanya
Sebak abah, tangis ibunda

Adalah aku, wali puteriku
Serah kini amanahku ini pada mu
Nafkahilah dia, curah kasih dan cinta
Lebih dari yang ku berikan kepadanya

Dulu esakkannya sandar di bahuku
Tangisannya kini ku serah padamu
Bukan bermakna, dia bukan milikku
Fitrahnya perlukanmu

Jadikanlah dia wanita syurga
Mengerti benar akan maharnya
Taat itu bukan hanya pada nama
Indah ia pada maksudnya

Ku akur
Akan pesanmu
Puterimu kini amanahku

Iringilah
Dengan doamu
Bahagia kami dari redhamu



lebih2 lagi bila dengar lagu SAAT LAFAZ SAKINAH by far east~~
adesss~~makin sentap rasanya~~
hope my brader will be a good husband for his future wife~~
dan mampu membimbing isterinya menjadi bidadari syurga kelak~~
Insyaallah....


ni plak picture TEPAK SIREH~~
hihi...geli hati bila terkenangkan peristiwa my 1st brader dlu nk nikah~~
my sis bleh plak terjatuhkan tepak sireh ni~~
mau tergolek2 kt ats tanah~~adeh~~malu dennnn~~haha...


klau perasan la gambar kat atas tu gambar cincin~~
agk simple tp canteekkk juga bila di pandang~~
klau sebelum ni sy terlepas nak lihat my 1st brader sarungkan cincin pada akk,aiyaaa...kali ni,bln dpn...sy akan pastikan sy akan melihatnya~~kehkehkeh...




hupp!!dh nak habis dah~~
hope time walimah al-'urus nanti berjalan dengan lancar dan sempurna~~
tak sabar nak tunggu saat tu nanti~~
lalala~~
wasalam....
Terdapat ralat dalam alat ini

Catatan Popular